Folders verspreiden voor meer klanten

Gepost op

Door het krijgen van nieuwe klanten groeit een onderneming. Dat blijkt in de praktijk vaak best lastig. Want hoe komt u aan nieuwe klanten? Internet wordt dan vaak gezien als de oplossing. Maar hoe onderscheid u zich als iedereen dit doet? Juist door anders te zijn. Een goede manier om aan nieuwe klanten te komen is door folders te verspreiden. In dit artikel een overzicht van de voordelen van het inzetten van folders als advertentiekanaal.

Voordelen van folders verspreiden in de buurt

Een van de grote voordelen van het werken met folders is dat u ze kunt laten bezorgen in de gebieden waar uw onderneming actief is. Dit kan van heel lokaal tot landelijk. Vaak werkt dit op basis van postcodegebieden. Hierdoor target u altijd potentiële klanten die binnen het bereik van uw onderneming wonen. Daarnaast hebben folders een hoge attentiewaarde. Folders gaan altijd door de handen van uw potentiële klanten en vaak zelfs door de handen van meerdere mensen binnen een huishouden. Daar heeft u de mogelijkheid hun interesse te wekken. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van aanbiedingen of coupons. En het verspreiden van folders is een relatief goedkope manier van adverteren.

Belangrijke tips voor succes met folders

De belangrijkste factor om succes te hebben met folders verspreiden is dat u kiest voor kwaliteit. De folder moet een professionele uitstraling hebben en bezorgd worden door een betrouwbare bezorgdienst.

Houdt u daarnaast rekening met het volgende:

- Uw folder moet opvallen. Folders worden vaak in pakketten bezorgd en dan is het belangrijk op te vallen. U doet dit door bijvoorbeeld te kiezen voor een afwijkend formaat of door de opmaak van de folder.

- Zorg voor de herkenbaarheid van uw merk. Ziet een potentiële klant uw folder dan is het belangrijk dat deze direct herkent dat de folder van uw bedrijf afkomstig is. Dat is al de eerste stap naar succes.

- Combineer mediakanalen. Vaak werkt het beter om advertentiekanalen te combineren. Gebruik bijvoorbeeld online advertising of zelfs televisiereclame om uw onderneming bekend te maken en verwijs daarin ook naar de folder. Hiermee wordt de folder sneller herkend en opgepakt om te bekijken.

U merkt dat er veel potentieel zit in het verspreiden van folders om nieuwe klanten voor u te winnen. Het is wel belangrijk dat u van tevoren goed nadenkt over de strategie. Kies voor kwaliteit in de uitstraling van de folder waardoor uw folder opvalt tussen de andere folders. En kies voor een professionele partij die uw folders bezorgt. Succes verzekerd!


Delen